Skip to Content
בעקבות המצב הבטחוני יתכנו שיבושים בזמני האספקה
העץ של יאשה ❤️
המשביר 16 חולון

מגדלי למידה – עצמאות, לימוד ועוד

מה אימא מכינה “שם למעלה” בשיש שבמטבח?
במה משחקים האחים והאחיות הגדולים על השולחן הגבוה, שאני לא יכול לראות?
למה כולם מגיעים לכיור ואני לא?
מתי גם אני אגיע? לא קל להיות ילד.

עד שהוא גדל, הילד חווה תלות גדולה באחרים, דבר שלא תורם כל כך לעצמאות ולביטחון העצמי. היבט זה מתבטא בצורה מתסכלת עבורו, בין השאר בכל הנוגע לגובה. הבית הממוצע, פשוט לא בנוי לגובהם של ילדים. פתרון מעניין בשם “מגדלי למידה” משנה זאת במידה רבה ובבת אחת. הוא עשוי להפוך מהר מאוד, לחברו הטוב ביותר של הילד הסקרן (ואיזה ילד לא סקרן?). אז מה הם בעצם מגדלי למידה ומה עוד כדאי ומעניין לדעת עליהם?

מגדל קטן – רעיון גדול

בפשטות, מגדל למידה הוא מעין סולם קטן, שמותאם במיוחד לשימוש בטיחותי של ילדים. ניתן לתאר את המבנה שלו כשילוב של סולם ו”מגדל” – חלק שמקיף את הילד ומונע נפילה. גובהם של מתקנים אלה, הוא לרוב כגובה משטח שיש אופייני – 90 ס”מ. הילד יכול להיכנס בקלות לתוך ה”מגדל” ולעמוד בנוחות על המשטח העליון של ה”סולם”. מכאן, הוא יכול בקלות לראות ולפעול, מנקודת מוצא גבוהה יותר. כרקע, נציין כי מגדל הלמידה איננו בין אביזרי מונטסורי המקוריים או ריהוט לילדים שהיה אופייני לגישת חינוך זו מההתחלה. עם זאת, הוא מתאים לכך מאוד, לאור הדגשים שמונטסורי נותנת על עצמאות ולימוד עצמי.

דוגמאות שימוש

איפה משתמשים בהם? המטבח הוא מקום פופולארי מאוד, שבו רואים שימוש במגדלי הלמידה. ניתן להשתמש בהם שם למטרות רבות, שימושיות וגם לימודיות. למשל בכדי שהילד ילמד למלא לעצמו כוס מים לבד או יתנסה בשטיפת פירות וירקות. כדוגמא נוספת, המגדל יאפשר לילד לצחצח שיניים לבד ולשטוף ידיים, בחדר המקלחת.

מועיל לילדים

מטבעם, ילדים לומדים לבד היטב. מגדלי הלמידה מעודדים אותם לפעול באופן עצמאי וכאשר הם לומדים כך מיוזמתם, הלמידה גם מהנה יותר. תודות למגדלים, הילד מסוגל להיות מעורב יותר במתרחש בבית ולהשתתף ביותר פעילויות. כל אלה, תורמים לעצמאות ולחיזוק הבטחון העצמי ומצמצמים תסכול וקנאה באחרים. מגדלי הלמידה אף מרחיבים את מידת האינטראקציה פנים אל פנים עם הילד, דבר שמעודד שימוש בשפה.

מועיל גם להורים

השימוש במגדל למידה, יזכה את ההורים בדרך כלל ביותר שיתוף פעולה מצד הילד והוא יפריע פחות. תוכלו לשתף אותו בפעילויות “בגובה”, באופן כזה שלא דורש להחזיק אותו כל הזמן. כך הידיים נשארות פנויות ומאפשרות לעשות יותר. המגדל גם מאפשר להרשות לילד לעשות בעצמו יותר דברים. הכול כמובן, תוך הפעלת שיקול דעת לגבי היבטי הבטיחות. מעניין וחשוב לדעת

מאיזה גיל מתאים מגדל למידה? מרגע שהילד מסוגל לעמוד ביציבות. אגב, המגדל לא נועד לישיבה.

לכמה ילדים זה בנוי? לרוב, לילד אחד. כדאי לקחת בחשבון, שכך המגדל גם תופס כמה שפחות מקום והדבר משמעותי (למשל במטבח צפוף, עם תנועה רבה). האם הוא נוח לאחסון? כן. יש גם דגמים מתקפלים.

עוד על בטיחות

כשמדובר במתקנים מסוג זה, רבים חושבים מייד ובצדק על ההיבט הבטיחותי. אל דאגה – מגדלי למידה אינם דבר חדש ונגר איכותי מסוגל לבנות אותם ברמת בטיחות גבוהה מאוד. ריהוט עץ מחויב בעמידה בתקנים שונים ובוודאי כאשר מדובר בריהוט לילדים. המבנה סגור מכל הצדדים ובכך מספק לילד הגנה מנפילה. הוא בנוי באופן יציב מאוד – הילד מרגיש בו בטוח וההורה יכול להיות רגוע, בידיעה שהמגדל לא מתהפך בקלות. בנוסף, חומרי הגלם (בעיקר עץ) והגימור (כמו לכה) בטוחים לילדים ובכלל.

בחזרה למעלה
דילוג לתוכן